Blog

Recept Melanzane Parmigiano

Melanzane Parmigiano is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten, minder bekend dan de lasagne maar minstens net zo lekker. In de Italiaanse keuken wordt heel puur gekookt, maar over het algemeen wel veel pasta gegeten. Deze heerlijke vegetarisch koolhydraatbeperkte schotel is een recept voor elke dag! Vorig jaar maakte ik ook een uitlegvideo voor dit recept, in de groep Healthy Cooking @ home.

Dit heerlijke recept komt uit de online kookcursus Koken met de Lente die nu beschikbaar is!

Melanzane Parmigiano

Wil je de video kijken over dit recept? Ga dan naar de Facebook groep Healthy Cooking @ home
Aantal porties | 2 porties

Benodigdheden

  • Oven
  • 2 pannen
  • Ovenschaal + bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 grote aubergine
  • 3 á 4 el kokosmeel
  • 1 groot ei
  • flinke scheut spa rood
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • kokosolie, ossenwit of ghee om in te frituren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram verse tomaten
  • 50-70 gram parmezaan of grana padano
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 scheut rode wijn (optioneel)
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 el zoetstof (naar smaak)
  • peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de ui en knoflook fijn, en de tomaten in blokjes
  • Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik
  • Maak een beslag van meel, ei, spa rood, zout en paprikapoeder. Dikte pannekoekenbeslag
  • Rasp de kaas
  • Maak bakpapier nat, sla uit, en bedek de ovenschaal met bakpapier
  • Verwarm een pan met een flinke laag olie, of verwarm de frituur, op hoog vuur
  • Zet een pan op voor de saus met een beetje vet
  • Fruit de ui en de knoflook, voeg nu de tomaten toe, laat pruttelen op laag vuur
  • Voeg nu rode wijn (azijn), kruiden en peper & zout toe
  • Laat pruttelen tot het een mooie grove tomatensaus is
  • Haal de aubergineplakken door het beslag heen en laat in de pan met olie zakken, bak tot de buitenlaag goudbruin is (circa 1 min per kant)
  • Je maakt nu laagjes in de ovenschaal: aubergineplakken, tomatensaus, mozzarella, parmezaan. Herhaal tot je aubergine op is en bedek de bovenlaag met parmezaan
  • Zet in de oven voor 25 minuten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG