Over Iris

OVER IRIS
ACHTERGROND
STIJL VAN KOKEN
VOEDING VOOR JOU
REVIEWS

Over Iris

Ieder individu vanuit een holistische visie optimaal gezond

GreenTwist Cooking is een initiatief van Iris Heuer. Ik ben healthy
chef, kookdocent en gespecialiseerd in allergieën en diëten.

GreenTwist is ontstaan vanuit liefde voor koken en eten, én een
passie om mensen te leren over gezondheid.

Het is de missie van GreenTwist om ieder individu vanuit een holistische
visie en gezonde voeding, optimale gezondheid te laten ervaren.

Ik begeleid mensen vanuit een holistische aanpak naar een gezondere
versie van zichzelf, waarin de focus ligt op het aanpakken van voeding
en leren over koken en eten.

Holistisch is het zien van de mens als één geheel, delen van onszelf die
onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Optimale Gezondheid begint
voor mij bij voeding, maar ik kijk ook verder naar wat er nog meer speelt,
wat positief of negatief bijdraagt aan onze gezondheid.

Achtergrond

Achtergrond

Mijn interesse voor voeding komt voort uit het zien veranderen van het voedingslandschap om ons heen, naar steeds verder bewerkte producten en de toename van mensen met gezondheidsproblemen. Het deed mij inzien dat het ook anders kan. Zelf heb ik heel lang rond gelopen met zware migraines, eczeem en andere vage klachten. Ik was niet ziek, maar ook zeker niet gezond te noemen. Op een dag was ik er klaar mee, en wilde ik ervaren hoe gezondheid nou voelde. Na een lange zoektocht heb ik dit gevonden en dit wens ik jou ook toe!

Ik ben dagelijks bezig met het optimaliseren van voedingspatronen voor mensen met allergieën en diëten. De invloed die voeding kan hebben op je gezondheid intrigeert me, dit is ook gelijk mijn motivatie voor de GreenTwist Cooking School. Via een online leeromgeving en verdiepende (offline) events kan ik voedingspatronen onderzoeken en jou helpen om je optimale gezondheid te vinden.

Mijn stijl van koken?

Mijn stijl van koken?

Puur natuur en groenten in de hoofdrol! Waar we heel veel verschillende opvattingen hebben over voeding zijn we het qua gezond eten met elkaar over 1 ding eens; zoveel mogelijk groenten eten in alle kleuren, geuren, soorten en maten. Daarbinnen zie je enige variatie, wel of geen fruit, wel of geen dierlijke producten, wel of geen koolhydraten. De rode draad is; eten uit de natuur. Het is dus heel belangrijk voor onze gezondheid om weg te bewegen van bewerkte producten, vooral geraffineerde suiker en geraffineerde koolhydraten

Ik reis graag en vooral naar Azië, vandaar dat veel van mijn gerechten ook geïnspireerd zijn door de Aziatische keukens. Ik hou van experimenteren, om smaken en ingrediënten op een nieuwe manier te combineren tot een mooi gerecht. Als kok voel ik me een beetje een moderne heks, een beetje van dit, een beetje van dat, en poef, daar is die heerlijke smaakbalans. Magie is het!

Voeding die past bij jou

Voeding die past bij jou

Ik heb ontzettend veel verschillende voedingspatronen uitgeprobeerd, onder het motto ‘practice what you preach’. Als ik iets wil uitdragen vind ik het heel belangrijk om te weten wat het is en wat het met je doet. Ik heb een tijd vegan gegeten, een jaar of vijf vegetarisch, enkele jaren paleo, drie jaar strikt ketogeen en inmiddels een balans met koolhydraatbeperkt, richting paleo. Omdat vrijwel alle koolhydraat beperkende voedingspatronen glutenvrij en suikervrij zijn, heb ik misschien nog wel het langste gluten- en suikervrij gegeten.

Het is zo enorm belangrijk om te kijken wat bij jou past! Er is geen pasklare manier van eten die voor iedereen werkt, waar sommige mensen het enorm goed doen op vegan, kan dit voor een ander helemaal niet werken. Mijn kookschool nodigt je uit om op onderzoek te gaan, naar een voedingspatroon die klopt voor jou.

Optimale Gezondheid, binnen jouw eigen grenzen de ideale balans te vinden, om gezonder en gelukkiger door jouw leven te gaan.

Anderen over GreenTwist

logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG