Blog

Recept Herfstige Ovenschotel

Met dit overheerlijke herfstrecept kun je eindeloos variëren! In de instructievideo leg ik stap voor stap uit hoe je dit recept moet maken, gebruik je de video? Maak dan vooraf de stappen 1 t/m 5 en de rest wordt in de video uitgelegd. Zet je laptop of telefoon in de keuken neer en kook live mee.

Herfstige Ovenschotel

Aantal porties | 2 personen

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • 2 kookpannen (groot en klein)
  • Bakpan
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 500 gram knolgroenten (bijvoorbeeld: pompoen, pastinaak, zoete aardappel, knolselderij,wortelpeterselie)
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 1 appel
  • 2 uien

Voor het 'gehakt'

  • 350 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 ei
  • 2 el korianderpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook

Voor het mengsel

  • 250 ml room of plantaardige room
  • 3 eieren
  • 2 bouillonblokjes (gistvrij)
  • 1 tl foelie
  • 1 el kerriepoeder
  • peper & zout

Instructies
 

  •  Snijd de groenten in plakken van circa 1/2 cm
  • Voeg de room, bouillon en kruiden toe aan een pannetje, verwarm op laag vuur en laat dan afkoelen
  •  Meng alle ingredienten voor het gehakt goed door elkaar
  •  Zet een kookpan met 1,5 liter water en 1 el zout op
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de ui aan, en voeg het gehakt toe, bak voor circa 6 minuten. Voeg op het laatst een appeltje toeen roer door
  • Kook/blancheer de groenten voor 3-5 minuten (3 minuten voor pompoen, pastinaak en knolselderij, 5 minuten voor zoete aardappel)
  • Verdeel de groenten over de ovenschaal, verdeel het ui-gehakt-appel mengsel erover
  • Klop de eieren door het roommengsel en giet nu het roommengsel over de schotel
  • Bestrooi de schaal met geraspte kaas
  • Gaar in de oven voor 25-30 minuten

Video

Reacties

  • Maarten
    17 januari 2021

    Onvolledig recept. Wanneer zou het roommengsel toegevoegd moeten worden? Wanneer de drie eieren?

    • Iris Heuer
      17 januari 2021

      Hi Maarten,

      Ik heb het recept aangepast, er was een regel weggevallen.

      Hartelijke groet, Iris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG