Een heerlijk recept voor een glutenvrije groentenlasagne, om heerlijk gezond van te genieten! Ook een superrecept om vooruit te maken en voor meerdere dagen te koken.

Groentenlasagna
Aantal porties | 4 personen
Ingrediënten
- 1,5 courgette (middelgroot)
- 200 gram geraspte kaas + evt extra (of 100 gram edelgist voor lactosevrij)
Voor de tomatensaus
- 500 gram vegetarisch- of runder- gehakt
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 winterpeen
- 250 gram paddestoelen
- 1 rode paprika
- 4 stengels bleekselderij
- 650 gram passata di pomodori (of een gelijke hoeveelheid verse tomaten)
- 2 bouillonblokjes of el bouillonpoeder
- 2 el tijm
- 2 el italiaanse kruiden
- peper & zout
Voor de bechamelsaus
- 500 ml plantaardige melk
- 50 gram boekweitmeel (of een andere bloem/meelsoort)
- 50 gram geraspte kaas (of edelgist voor lactosevrij)
- 2 tl foelie of nootmuskaat
- peper & zout (naar smaak)
Instructies
- Snijd/hak de ui en de knoflook fijn
- Snijd de winterpeen, paprika, bleekselderij en champignons in kleine stukjes
- Verwarm een grote pan met wat milde olijfolie
- Bak de ui en knoflook een paar minuten aan, tot ze glazig worden
- Voeg nu het gehakt met flink wat peper & zout toe, bak circa 5-6 minuten aan
- Voeg dan de winterpeen, paprika en bleekselderij toe en laat weer 5-6 minuten aanbakken
- Voeg nu de champiignons, passata, bouillonpoeder en de kruiden toe. Laat 30 minuten doorpruttelen op laag vuur
- Meng de plantaardige melk, boekweitmeel, kaas en foelie in een pan en verwarm tot het begint te binden. Voeg eventueel nog extra meel toe voor een mooie dikke bechamelsaus
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de courgetteplakken: snijd in de lengte 1 dunne plak eraf, leg de courgette op deze platte kant, en snijd schuin dunne plakken af zoals op de foto te zien
- Bouw nu de lasagna op: begin met een laag courgetteplakken
- Voeg nu een laag tomatensaus en een laag bechamel toe
- Herhaal 3 á 4 keer en bestrooi de bovenste laag ruim met geraspte kaas
- Schuif de lasagne in de oven voor 30-45 minuten en eet smakelijk!