Blog

Recept Paddenstoelenstoof

Ik zou al enige tijd voor mijn catering collega Gulnur van Pure Food, Pure Taste recepten maken met haar kruidenmixen. Zoals dat wel eens gaat als je het druk hebt, komt het er maar niet van. Totdat je een recept maakt, de kruidenkast opentrekt en denkt: goh dit past er wel perfect bij! Dit heerlijke vegetarische herfstrecept is het geworden, mét de Mediterrane kruiden van Gulnur.

Naast de Mediterrane kruidenmix heeft ze ook nog een Baharat en een Turkse kruidenmix, waar ik na mijn vakantie nog 2 recepten mee ga bedenken! Wil je deze kruiden bestellen? Dat kan via Pure Food & Pure Taste.

Dit herfstrecept is onderdeel van de online kookcursus Koken met de Herfst, wil je nou helemaal ondergedompeld worden in het seizoen herfst, met superveel herfst inspiratie, video’s én nog veel meer lekkere, gezonde recepten? Bekijk dan de cursus.

Paddenstoelenstoof

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram gemengde paddestoelen (ik gebruikte oesterzwammen, kastanjechampignons en cantharellen)
  • 500 ml plantaardige melk
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el (Gulnur's) Mediterrane kruidenmix
  • 2 el bouillonpoeder (bijvoorbeeld biotoday)
  • 6 pruimen (vers)
  • 2 el maizena, xantana of ander bindmiddel
  • 1 el citroensap
  • handje noten

Instructies
 

  • Snijd de ui en knoflook fijn, de pruimen in stukjes
  • Scheur of snijd de paddestoelen grof
  • Brokkel de geitenkaas
  • Verwarm een stoofpan, wok of braadpan met een beetje olie of vet
  • Fruit de ui en de knoflook aan
  • Voeg de paddestoelen toe en bak 2-3 minuten aan
  • Voeg nu de plantaardige melk, bouillon, de kruiden en ⅔ van de geitenkaas toe
  • Laat op laag vuur 8 minuten pruttelen
  • Maak het bindmiddel aan met wat water en voeg toe, roer goed door
  • Voeg nu de pruimen toe en laat nogmaals even doorpruttelen
  • Breng op smaak met wat citroensap, peper & zout
  • Serveer met wat van de achtergehouden geitenkaas en gehakte noten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG