Blog

Recept: Bananencake

Wie mij al langer volgt heeft dit vast al opgemerkt, ik ben erg enthousiast over GreenSweet Stevia, en vertel dit aan iedereen die dit wil horen. Daarom werk ik nu ook met dit mooie bedrijf samen. Zij maken, in mijn optiek, de allerbeste verantwoorde zoetstoffen op basis van stevia en erythritol.

Voor GreenSweet Stevia maakte ik dit heerlijke recept voor bananencake, mét een leuke instructievideo! Geniet ervan!

Bananencake

Aantal porties | 1 cakeblik

Ingrediënten
  

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 250 gram amandelmeel
  • 75 gram gemengde noten
  • 50 gram GreenSweet Icing
  • 1 tl vanille extract/stokje/poeder of vanille zoetstof
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • snuf zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Hak de noten grof
  • Voeg de eieren toe, en klop schuimig op.
  • Pureer de bananen met de eieren fijn
  • Meng baking soda met 1 el appelazijn
  • Voeg het amandelmeel, bakpoeder, baking soda azijn mix en zout toe.
  • Meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de gehakte noten door het beslag.
  • Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik.
  • Bak de cake in 50-60 minuten op 160 graden gaar. Eventueel met een prikker controleren of de vulling helemaal gestold is. De prikker moet er dan droog uit komen.

Video

Notities

TIP: Je kan ook een appel of wortelcake maken met dit recept, door de bananen te vervangen door 3 grote appels / 3 grote wortels (of een mengsel van, je kan ook de pulp van je juicer gebruiken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG