Blog

Recept Feestelijke Cheesecake

Toen deze uitgebreide website er vorig jaar lente nog niet was, maakte ik met Pasen dit heerlijke taartje: een keto/koolhydraatarme cheesecake, en toen bedacht ik mij dat ik dit heerlijke recept daarna helemaal vergeten was om op mijn website te zetten! Dus bij deze, het recept voor een overheerlijke Keto Cheesecake. Ik maakte dit recept met de producten van GreenSweet Stevia, voor 20% korting in hun webshop voor de code Greentwist in.

Dus ook een super taartje om met Pasen op tafel te zetten, wil je nog meer overheerlijke, gluten- en suikervrije Paasrecepten? Neem dan een kijkje bij de nieuwe kookcursus Koken met de Lente.

Keto Cheesecake

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm
  • Oven
  • Mixer of keukenmachine

Ingrediënten
  

voor 1 taartje van 20 cm

    Voor de bodem

    • 120 gram amandelmeel
    • 70 gram roomboter
    • 2 el GreenSweet Brown
    • 2 tl speculaaskruiden
    • 1 tl bakpoeder

    Voor de vulling

    • 200 ml cottage cheese
    • 250 ml griekse yoghurt
    • 100 gram avocadoblokjes
    • 2 eieren
    • 2 citroenen (rasp en sap)
    • 2 el GreenSweet Vanille (of extra vanille extract en meer zoetstof)
    • 4 el GreenSweet Icing
    • 1 tl vanille extract

    Garnering

    • rood fruit
    • eetbare bloemen

    Instructies
     

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Meng alle ingrediënten voor de bodem in de mixer tot 1 geheel
    • Gebruik bakpapier in de springvorm, probeer met stroken te werken zodat je geen vouwtjes in de vorm van de taart hebt
    • Spreid het mengsel voor de bodem uit en bak af in de oven voor 25 minuten
    • Meng alle ingrediënten voor de vulling met de keukenmachine door elkaar
    • Laat de taartbodem een beetje terug koelen en zet de oven op 140 graden
    • Giet nu de vulling erop
    • Bak in een oven van 140 graden voor 75 minuten, controleer goed in het midden of de vulling goed gestold is.
    • Zet eventueel een bakje water in de oven, of gebruik een stand met een beetje stoom, om breken van de vulling tegen te gaan.
    • Laat de taart helemaal afkoelen voor je die uit de springvorm haalt
    • Garneer met rood fruit, kruiden en eetbare bloemen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    logo greentwist
    EET JEZELF GEZOND!

    Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

    AAN DE SLAG