Blog

Recept Carrotcake

Deze overheerlijke carrotcake is de ideale manier om meer groenten te eten en tóch lekker te snoepen! De cake is glutenvrij als je boekweit of amandelmeel gebruikt, en je kan dit lekkere gerecht ook vegan maken. Je vervangt dan de eieren door een lijnzaadpapje en gebruikt kokosolie ipv roomboter.

Carrotcake

Aantal porties | 1 cakeblik

Ingrediënten
  

  • 250 gram geraspte wortel
  • 125 gram meel (spelt, boekweit of amandel)
  • 125 ml kokosolie of roomboter
  • 6 dadels
  • 2 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Brown)
  • 2 medium eieren
  • ½ sinaasappel (rasp en sap)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden

voor het glazuur

  • 60 ml santen (kokos creme)
  • 30 ml kokosmelk (of een andere dikkere plantaardige melk)
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 tl vanillepoeder of extract
  • 1 el poeder zoetstof (bijv GreenSweet Icing)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Maak de wortel en de dadels fijn in de mixer
  • Meng alle droge ingredienten in een mengkom
  • Smelt de kokosolie of boter en meng met de natte ingredienten door elkaar (wortel, dadels, vet, sinaasappel en eieren)
  • Voeg nu de droge en natte ingredienten samen in de mixer
  • Het mengsel moet smeuig zijn, maar niet nat. Is het te droog? Voeg nog een eitje toe. Is het te nat? Voeg nog een beetje meel toe
  • Verdeel het mengsel over de vorm, gebruik vochtig bakpapier
  • Bak de taart in 30-35 minuten gaar, controleer na 20 minuten even tussentijds
  • Laat afkoelen

voor het glazuur

  • Doe alle ingredienten in een steelpan en laat op heel laag vuur smelten en mengen
  • Zodra gemengd en glad haal je het mengsel van het vuur, voeg een klein scheutje water toe tot het een gladde textuur heeft
  • Laat het glazuur een beetje afkoelen zodat het indikt
  • Glaceer nu de cake, laat opstijven in de koelkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG