De heerlijke smaken van India allemaal verenigd in een soep. Als de meeste mensen bloemkoolsoep horen denken ze niet, oh wat lekker dat ga ik maken. Bloemkool wordt als een wat saaie groente gezien, en toch is bloemkool door zijn neutrale smaak perfect voor allerlei specerijrijke gerechten. Bloemkool absorbeert deze smaken namelijk perfect. Zo kan iedereen wel bloemkool eten! Door de Indiase touch en het gebruiken van kruiden en plantaardige melk wordt dit een heel lekker romig, kruidig soepje. Perfect voor een koude winterdag!
Indiase Bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 200 ml plantaardige melk
- 1 bouillonblokje (gistvrij) (of 1 el bouillonpoeder)
- 1 el kurkuma
- 1 el gemberpoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl fenegriek (optioneel)
- 1/2 tl mosterdzaad (optioneel)
- 1 tl bindmiddel (optioneel)
- verse koriander (optioneel)
- 1 tl azijn of citroensap
- 1 tl zoetstof
- 1 tl zout
Instructies
- Pureer de ui met 1 teen knoflook, verse gember en de specerijen tot een papje
- Maak roosjes van de bloemkool
- Fruit het specerijenmengsel aan in een pan met een beetje olie
- Voeg de plantaardige melk en een halve liter water toe aan de pan, breng aan de kook
- Voeg de bloemkool toe aan het kokende mengsel en kook 6 minuten door, of tot de bloemkool uit elkaar valt
- Pureer de soep glad en voeg zoet, zuur en zout toe om de smaken in balans te brengen
- Gebruik eventueel bindmiddel om de soep nog dikker te maken
- Garneer eventueel af met verse koriander