Een pad thai is een klassieker in Thailand, een ontzettend lekker gerecht met in de basis rijstnoedels, hieraan toegevoegd diverse groenten en kip of tofu. In dit recept leg ik 3 bereidingswijzen uit zodat je een pad thai kan maken die op jouw voedingspatroon is afgestemd; de klassieke wijze is gluten en suikervrij, en als bonus vegetarisch en koolhydraatarm. Van dit recept is ook een live video die je via Healthy Cooking @ home kan terugkijken.

Healthy Pad Thai
Aantal porties | 2 porties
Benodigdheden
- wokpan
- Bakpan voor de omelet
Ingrediënten
- 1 nestje rijstnoedels p.p. (KHA: 100 gr kelp of konjac noedels p.p.)
- 200 gram kip, vegetarische kipstukjes of tofu
- 2 wortels (KHA: gebruik extra bloemkool)
- 3 stengels bosui
- 1 ui (KHA: weglaten)
- 1/4 bloemkool
- 2 tomaten
- 50 gram taugé
- 3 eieren
- rode peper (naar smaak)
- 2 tenen knoflook
- 2 el tamarindepasta (KHA: amandelpasta)
- 1 el vissaus (vega: extra sojasaus)
- 1 el glutenvrije oestersaus (KHA: extra sojasaus, vega: coconut aminos)
- 1 el glutenvrije sojasaus
- 2 el limoensap
- 2 el zoetstof (ik beveel GreenSweet Icing aan)
- 2 el kokosolie om te bakken
Afgarnering / optioneel
- 2 spiegeleieren
- koriander
- bosui
- gehakte pinda's of andere noten
Instructies
- Snijd de wortel in blokjes, bosui in ringetjes, maak kleine roosjes van de bloemkool, en de rode peper in ringetjes en de knoflook fijn
- Snijd de vochtkern uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes
- Snijd de kip, tofu of vega'kip' in blokjes
- Klop 3 eieren op met peper & zout en bak 1 dunne omelet (omdraaien hoeft niet) laat deze afkoelen
- Gebruik je zero/konjac noedels? Spoel ze goed af
- Verwarm de wok met 1 el kokosolie en bak de ui, rode peper, wortel en bloemkool circa 4 min aan tot beetgaar. Gebruik je kip? Bak die ook 4-5 minuten aan
- Doe de aangebakken groenten, en aangebakken kip in een bak en zet weg
- Maak de saus door de knoflook, tamarinde, visssaus, oestersaus, sojasaus, limoensap en zoetstof toe te voegen aan de wok
- Voeg nu de rijstnoedels toe en roer enkele minuten door tot ze zacht worden in de saus. Voeg eventueel een paar keer een scheutje water toe.
- Gebruik je kelp of konjac noedels? Sla de vorige stap over en voeg de noedels toe aan de pan.
- Je voegt nu de bosui en tomaten toe. Roer goed door, en voeg de aangebakken groenten en kip toe aan het mengsel.
- Goed blijven roeren, proef een noedel en breng eventueel verder op smaak met zoetstof, limoensap en/of sojasaus.
- Roer op het laatst de taugé er doorheen en bak 2 spiegeleieren
- Serveer met koriander, bosui en pinda's of andere noten
- Eet smakelijk!