Ga terug
+ servings
buddahbowl

Buddahbowl met amandeldressing

Aantal porties | 2 porties

Ingrediënten
  

  • 300 gram zoete aardappel of pompoen
  • 1 middelmaat broccoli
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 150 gram tempeh, tofu of vegetarische kipstukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el bouillonpoeder
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el chilipoeder of chilivlokken (meer of minder naar smaak)
  • 1 el shoarmakruiden

Voor de amandeldressing

  • 50 gram hele amandelen
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 el mosterd
  • 2 el creme fraiche, soja of kokosyoghurt
  • 30 ml plantaardige melk
  • 1 tl vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing) (naar smaak)
  • zout & peper

Instructies
 

  • Doe de amandelen in een kom met lauw water, laat trekken voor minimaal 30 min.
  • Snijd de champignons in kwarten, de broccoli in roosjes (bewaar de stam voor broccolirijst), de proteïne (tempeh, tofu, vega kip) in plakken en de zoete aardappel of pompoen in blokjes
  • Maak een marinade van milde olijfolie en de shoarmakruiden, gehakte knoflook en marineer je proteïne hierin.
  • Rooster de noten op laag vuur en houdt ze af en toe in beweging om verbranden te voorkomen.
  • Zet een kookpan met water op het vuur, voeg hier de bouillon en zout aan toe. Kook de broccoli circa 4 min, controleer met een vork. Meng de chilivlokken door de broccoli
  • Bak de tempeh, tofu of vega kip in circa 6 minuten krokant.
  • Bak de zoete aardappel of pompoen in circa 6 minuten tot ze zacht zijn. Voeg hier het komijnzaad en de korianderpoeder aan toe
  • Bak de bloemkoolrijst in circa 4 minuten aan
  • Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar
  • Maak je bord op en serveer de buddahbowl met de dressing