Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de ui en knoflook fijn, en de tomaten in blokjes
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik
Maak een beslag van meel, ei, spa rood, zout en paprikapoeder. Dikte pannekoekenbeslag
Rasp de kaas
Maak bakpapier nat, sla uit, en bedek de ovenschaal met bakpapier
Verwarm een pan met een flinke laag olie, of verwarm de frituur, op hoog vuur
Zet een pan op voor de saus met een beetje vet
Fruit de ui en de knoflook, voeg nu de tomaten toe, laat pruttelen op laag vuur
Voeg nu rode wijn (azijn), kruiden en peper & zout toe
Laat pruttelen tot het een mooie grove tomatensaus is
Haal de aubergineplakken door het beslag heen en laat in de pan met olie zakken, bak tot de buitenlaag goudbruin is (circa 1 min per kant)
Je maakt nu laagjes in de ovenschaal: aubergineplakken, tomatensaus, mozzarella, parmezaan. Herhaal tot je aubergine op is en bedek de bovenlaag met parmezaan
Zet in de oven voor 25 minuten