Ga terug
+ servings
recept bonte boontjes

Bonte Boontjes

Dit recept is van Nicolet Draisma (@pic.by.nic.lowcarblife)
Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram Hollandse sperziebonen in stukjes
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 4 el milde olijfolie
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 100 gram bospeen in blokjes
  • 8 mini tomaatjes gehalveerd
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 250 gram kastanjechampignons in kwarten
  • 100 gram spekreepjes (vegetarisch? gehakte pecannoten)
  • 250 gram kipdijfilet in blokjes (vegetarisch? gebruik blokjes kaas)
  • 1 el bonenkruid of gedroogde tijm (meer of minder naar smaak)
  • peper & zout (naar smaak)
  • sambal (naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd alle groente zoals hierboven uitgelegd
  • Kook de sperzieboontjes in 8 minuten beetgaar in gezouten water. Spoel koud in een vergiet en zet apart.
  • Fruit de gesnipperde uien zachtjes aan in 2 el olijfolie in een wok met een snufje zout. Door het zout laten de uien vocht los waardoor de ui mooier gaart
  • Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak deze zachtjes uit met de plakjes knoflook (Laat de knoflook niet bruin worden want dan wordt het bitter)
  • Neem de inhoud uit de pan met een schuimspaan en houd apart
  • Bak de (naar smaak gekruide) kip gaar samen met de champignons in het overgebleven vet en hou vervolgens ook weer apart
  • Roerbak de bospeen en paprika in de laatste eetlepel olijfolie
  • Voeg als laatste de tomaatjes en het bonenkruid toe en schep om tot de tomaatjes goed heet zijn
  • Verzamel alle ingrediënten in de wok, breng op temperatuur en serveer op verwarmde borden
  • Bereid je vegetarisch? Verdeel de kaasblokjes en noten koud over de groenten
  • Voor de liefhebbers maakt een schepje sambal deze maaltijd af

Notities

TIPS:
  • dit recept kun je makkelijk verdubbelen en voor meerdere dagen koken
  • heb je groente over? gebruik die dan deze week in een ander recept