Ga terug
+ servings

Paddenstoelenstoof

Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram gemengde paddestoelen (ik gebruikte oesterzwammen, kastanjechampignons en cantharellen)
  • 500 ml plantaardige melk
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el (Gulnur's) Mediterrane kruidenmix
  • 2 el bouillonpoeder (bijvoorbeeld biotoday)
  • 6 pruimen (vers)
  • 2 el maizena, xantana of ander bindmiddel
  • 1 el citroensap
  • handje noten

Instructies
 

  • Snijd de ui en knoflook fijn, de pruimen in stukjes
  • Scheur of snijd de paddestoelen grof
  • Brokkel de geitenkaas
  • Verwarm een stoofpan, wok of braadpan met een beetje olie of vet
  • Fruit de ui en de knoflook aan
  • Voeg de paddestoelen toe en bak 2-3 minuten aan
  • Voeg nu de plantaardige melk, bouillon, de kruiden en ⅔ van de geitenkaas toe
  • Laat op laag vuur 8 minuten pruttelen
  • Maak het bindmiddel aan met wat water en voeg toe, roer goed door
  • Voeg nu de pruimen toe en laat nogmaals even doorpruttelen
  • Breng op smaak met wat citroensap, peper & zout
  • Serveer met wat van de achtergehouden geitenkaas en gehakte noten