Ga terug
+ servings

Arabische Quinoa Salade

Een heerlijk recept, wat je ook met bloemkoolrijst kan maken (zie tips hier onderaan). In de groep Healthy Cooking @ home is hier ook een uitlegvideo van.
Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram quinoa
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 rode puntpaprika in reepjes of ringetjes snijden
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • 150 gram verse ananas of een appeltje in fijne stukjes gesneden
  • 2 rijpe avocado
  • 120 gram veldsla gewassen
  • 40 gram lente ui het groene gedeelte in ringetjes gesneden
  • 2 teen knoflook extra fijn gehakt
  • 1 handje peterselie gehakt
  • 1 handje verse koriander met steel gehakt (optioneel)
  • 5 el olijfolie
  • 1,5 el vloeibare zoetstof (GreenSweet, honing of gembersiroop) 
  • 1 bouillonblokje (gistvrij, groenten of runder)
  • 300 ml water
  • 1 eetlepel azijn (appel- of natuurazijn)
  • zout (naar smaak)

Kant en klare arabische kruidenmix, bijvoorbeeld Euroma. Of:

  • 4 tl komijn gemalen
  • 2 tl korianderzaad gemalen
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl chilipoeder of vlokken (meer of minder naar smaak)

Instructies
 

  • Kook de quinoa, met de bouillon, ongeveer 10 minuten tot je C-tjes ziet
  • Giet (indien nodig) af en laat afkoelen
  • Breng op smaak met de specerijen, zoetstof, zout en azijn
  • Snijd alle verse kruiden, groenten en ananas/appel zoals aangegeven, let op dat je bij de tomaten de vochtkern eruit haalt. En meng deze met de quinoa
  • Ontpit de avocado, haal het vruchtvlees met een lepel in een handige beweging uit de schil (zie ook de avocado tips in de video) maak bijvoorbeeld een waaier hiervan om het mooier te presenteren.
  • Serveer de quinoasalade op een bedje van veldsla en geef de avocado een mooi plekje. breng evt de avocado nog op smaak met olijfolie, zout en peper.

Notities

Eventueel mooi maken met extra ananas, peterselie en/of lente ui 
Je kan dit recept ook met bloemkoolrijst maken:
  • Bloemkoolrijst bak je 5 minuten aan met een beetje olie en de bouillon
  • Hierna ga je verder bij stap 3