Zoete groenten ovenschotel
In dit recept maak je een ovenschotel met allemaal zoete groenten. Zoete groenten zijn: zoete aardappel, pompoen, gele- en rode paprika, tomaat, gele- en rode bieten, (regenboog) wortels en ui
Aantal porties | 4 personen
- 800 gram zoete groenten (stel een mix samen van de hier boven genoemde groenten, hoe meer variatie hoe beter)
- 50 ml olijfolie
- 150 gram feta, witte kaas, jonge geitenkaas of mozzarella
- 50 gram rozijnen
- ½ appel
- 2 el vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing)
- 1 el korianderpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el kaneel
- peper & zout
Je hebt 2 verschillende groepen: zoete aardappel, biet en wortel moet langer in de oven. Dit recept is in 3 stappen te maken.
Snijd alle zoete groenten grof
Verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 1: doe de zoete aardappel, biet en wortel in een ovenschaal, overgiet ruim met olijfolie, peper & zout, meng goed door en gaar 15 minuten
Stap 2: voeg nu de appel, tomaat, paprika, pompoen en ui toe, samen met de kruiden, meng door en gaar 10 minuten
Stap 3: Voeg nu de rozijnen en kaas toe, verdeel vloeibaar zoet over de kaas en rozijnen en zet nog een keer 10 minuten in de oven
Je schotel is klaar, serveer met een stukje vlees, vis of vegetarisch.