Ga terug
+ servings

Zoete groenten ovenschotel

In dit recept maak je een ovenschotel met allemaal zoete groenten. Zoete groenten zijn: zoete aardappel, pompoen, gele- en rode paprika, tomaat, gele- en rode bieten, (regenboog) wortels en ui
Aantal porties | 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram zoete groenten (stel een mix samen van de hier boven genoemde groenten, hoe meer variatie hoe beter)
  • 50 ml olijfolie
  • 150 gram feta, witte kaas, jonge geitenkaas of mozzarella
  • 50 gram rozijnen
  • ½ appel
  • 2 el vloeibare zoetstof (GreenSweet, ahornsiroop of honing)
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kaneel
  • peper & zout

Instructies
 

  • Je hebt 2 verschillende groepen: zoete aardappel, biet en wortel moet langer in de oven. Dit recept is in 3 stappen te maken.
  • Snijd alle zoete groenten grof
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Stap 1: doe de zoete aardappel, biet en wortel in een ovenschaal, overgiet ruim met olijfolie, peper & zout, meng goed door en gaar 15 minuten
  • Stap 2: voeg nu de appel, tomaat, paprika, pompoen en ui toe, samen met de kruiden, meng door en gaar 10 minuten
  • Stap 3: Voeg nu de rozijnen en kaas toe, verdeel vloeibaar zoet over de kaas en rozijnen en zet nog een keer 10 minuten in de oven
  • Je schotel is klaar, serveer met een stukje vlees, vis of vegetarisch.