Snijd/hak de ui en de knoflook fijn
Snijd de winterpeen, paprika, bleekselderij en champignons in kleine stukjes
Verwarm een grote pan met wat milde olijfolie
Bak de ui en knoflook een paar minuten aan, tot ze glazig worden
Voeg nu het gehakt met flink wat peper & zout toe, bak circa 5-6 minuten aan
Voeg dan de winterpeen, paprika en bleekselderij toe en laat weer 5-6 minuten aanbakken
Voeg nu de champiignons, passata, bouillonpoeder en de kruiden toe. Laat 30 minuten doorpruttelen op laag vuur
Meng de plantaardige melk, boekweitmeel, kaas en foelie in een pan en verwarm tot het begint te binden. Voeg eventueel nog extra meel toe voor een mooie dikke bechamelsaus
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de courgetteplakken: snijd in de lengte 1 dunne plak eraf, leg de courgette op deze platte kant, en snijd schuin dunne plakken af zoals op de foto te zien
Bouw nu de lasagna op: begin met een laag courgetteplakken
Voeg nu een laag tomatensaus en een laag bechamel toe
Herhaal 3 á 4 keer en bestrooi de bovenste laag ruim met geraspte kaas
Schuif de lasagne in de oven voor 30-45 minuten en eet smakelijk!