Ga terug
+ servings

Oosterse Lente Salade

Aantal porties | 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalm
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 150 gram paksoi
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwten (indien diepvries, ontdooid)
  • sesamzaadjes om te garneren (optioneel)

voor de dressing

  • 3 el sesamolie
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el limoensap
  • 1 tl zout

voor de marinade

  • 3 el sojasaus (evt glutenvrij)
  • 1 el oestersaus (evt glutenvrij)
  • 1 el limoensap
  • 1 el gembersiroop
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)

Instructies
 

  • Snijd plakjes van de champignons
  • Deel de paksoi in 2: gebruik het blad voor de salade en het wit voor de roerbak, snijd beide in reepjes
  • Snijd eventueel de spinazie fijn
  • Meng alle ingredienten voor de dressing door elkaar
  •  Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar
  • Zet een pan met een beetje water op en breng aan de kook, kook de peultjes 2 minuten, giet af
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg de zalmfilets op een bakblik of ovenplaat, strijk in met een deel van de marinade
  • Gaar in de oven voor 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte)
  • Verwarm een wok- of bakpan met een scheutje olie
  • Bak de champignons en het wit van de paksoi 3 minuten aan
  • Voeg de rest van de marinade toe en bak nog 2 minuten aan
  • Roer op het laatst de peultjes en de doperwten door het mengsel heen en verwarm kort
  • Meng de spinazie en het groen van de paksoi met de dressing en verdeel dit over de borden
  • Verdeel de warme groenten over de salade
  • Leg hier de zalmfilets bovenop, garneer af met sesamzaadjes
  • Eet smakelijk