Blog

Een pleidooi voor biologisch eten

Als je gezonder wil eten en gezonder wil leven, is het belangrijk om zoveel mogelijk biologische producten te eten. Waarom is dat zo? Er zijn 3 belangrijke argumenten te benoemen voor biologisch eten:

  1. Voedingswaarde: In biologische producten zit veel meer voedingswaarde, micronutriënten zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Omdat het binnen krijgen, en opnemen, van voldoende micronutriënten van grote invloed is op je gezondheid en het verminderen van eventuele gezondheidsklachten, is biologisch eten een belangrijke stap die je kan maken voor je gezondheid.
  2. Clean Eating: in de niet biologische landbouw wordt met een onvoorstelbare hoeveelheid chemicaliën gewerkt, pesticiden, hormonen, antibiotica etc. Op het moment dat je voor biologisch kiest krijg je dus veel minder chemicaliën binnen, wat je lichaam helpt om schoner te worden. En uiteindelijk ook een positieve invloed heeft op je gezondheid.
  3. Smaak: Een voor mij, als kok zijnde, belangrijk argument. Aan biologische producten zit veel meer smaak, dat hoogstwaarschijnlijk komt doordat er met meer respect voor natuurlijke processen met de producten wordt omgegaan. Er bijvoorbeeld niet te vroeg wordt geoogst/geslacht, en voedingswaarde geeft ook smaak. Door te kiezen voor biologisch wordt gezond eten dus ook makkelijker, want je hebt minder toevoegingen nodig omdat de pure smaken van het eten al veel lekkerder zijn!

In de vlog leg ik nog veel meer uit over de achtergronden en geef ik ook tips hoe je makkelijk en betaalbaar biologisch kan eten.

Reacties

  • Els de Vrij
    21 december 2020

    Zeer belangrijk. Dank voor de moeite dit alles door te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG