Blog

Ben jij klaar voor de herfst? Met recept pompoensoep!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij is de zomer voorbij gevlogen! Ik zou het bijna de meest bijzondere zomer die ik heb meegemaakt willen noemen, waarin vakantie ineens niet meer ‘normaal’ was, waar de gebruikelijke feestjes en festivals niet doorgingen, en een record hittegolf alles lam legde.

En nu staat de herfst alweer bijna voor de deur! Ben jij klaar voor de herfst?

De herfst is mijn favoriete seizoen qua eten, heerlijke aardse smaken en een enorme diversiteit aan groenten en fruit van het land. Met deze tips ga jij een fantastische herfst tegemoet.

  1. De zon neemt weer af en de dagen worden weer korter, in de maanden waar de R in zit (september t/m april) is het verstandig een vitamine D supplement te slikken, zo houdt je jouw vitamine D op peil en voorkom je een najaarsdip.
  2. Maak een herfstwandeling! De natuur is prachtig in deze tijd van het jaar, de bomen kleuren en je kan bramen, kastanjes, hazelnoten en beukennootjes plukken. Als je het leuk vindt, is dit ook de perfecte tijd van het jaar om van deze vondsten iets leuks te maken voor in huis.
  3. Gezelligheid in je huis, op van die regenachtige kille dagen is er niks fijner dan het jezelf thuis gezellig te maken. Steek de kaarsjes aan, zoek je favoriete feelgood film op en trek een dekentje over je heen.
  4. Tijd voor thee! Zelf ben ik 365 dagen per jaar een theeleut, maar voor de meeste mensen is thee een drankje voor het najaar en de winter. Geef je imuunsysteem een boost met verse gemberthee, of maak een lekkere kruidenmelange, van bijvoorbeeld kaneel, zoethout en kardamom.
  5. Stem je voeding af op het seizoen, verwarmend, hartig eten met aardse smaken. In de herfst geniet je onder andere van paddestoelen, pompoen, courgette, bramen, vijgen, appels en venkel. Hieronder een recept voor een geroosterde courgette/pompoensoep.
  6. Volg een herfst kookworkshop voor meer recepten inspiratie en tips!

De online kookcursus ‘Koken met de Herfst’ gaat volgende maand online!

Geroosterde Pompoen Courgettesoep

Dit heerlijke herfst recept kun je in het groot maken en is perfect in te vriezen. Eet je koolhydraatarm? Kies dan voor oranje pompoen en laat de ui weg.
Aantal porties | 4 liter

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingredi├źnten
  

  • 1 liter water
  • 1 liter kokosmelk
  • 4 bouillonblokjes zonder gist / 4-5 el bouillonpoeder
  • 1 medium flespompoen
  • 2 courgettes
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 el korianderpoeder
  • 2 el gemberpoeder of 2 cm verse gember
  • rode peper (naar smaak)
  • 2 tl zoetstof (GreenSweet, Sukrin, honing of gembersiroop)┬á
  • 2 el (appel)azijn
  • 2 tl keltisch zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de pompoen en de courgette in grove stukken, van flespompoen kun je de schil ook gebruiken
  • Plet de knoflook en haal het vel eraf, snijd de ui in kwarten
  • Voeg de pompoen, courgette, knoflook en ui toe aan een bakblik en voeg venkelzaad en olijfolie toe
  • Bak in de oven voor 20-25 minuten
  • Zet het water en de kokosmelk op het vuur, met de bouilonblokjes, korianderpoeder, gemberpoeder en rode peper, en breng aan de kook
  • Voeg de geroosterde pompoen en courgette toe aan de soep, kook een paar minuten door.
  • Pureer de soep glad met de staafmixer, proef, en breng op smaak met zoetstof, (appel)azijn en zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




logo greentwist
EET JEZELF GEZOND!

Met de online kookcursussen van GreenTwist leer jij in no time heerlijk en gezond koken

AAN DE SLAG